Συμμετοχή INFACOMA 2013

Συμμετοχή INFACOMA 2013 

Η επιτυχία που σημείωσε η Infacoma 2013 απέδειξε πως εδώ και τριάντα χρόνια οδηγεί τις εξελίξεις στον χώρο της δόμησης, προωθεί τις νέες τεχνολογίες, και αναδεικνύει καινοτόμες εφαρμογές.
Γι’ αυτό και παρά την γενικότερη ύφεση, παραμένει η σημαντικότερη διεθνής έκθεση δομικών υλικών, στην εσωτερική εκθεσιακή αγορά και ταυτόχρονα διατηρεί τη δυναμική της στην εκθεσιακή αγορά της Νοτιανατολικής Ευρώπης.

Στο περίπτερο της Roto Eurotechnica που απέσπασε και τιμητική διάκριση για την σύγχρονη αισθητική του ,οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλες τις νέες εφαρμογές τόσο στον τομέα των μηχανισμών κουφωμάτων, όσον και γενικά στον Σύγχρονο Εξοπλισμό Κτιρίων.

Μεγάλη εντύπωση έκανε η Κύρια Είσοδος εξοπλισμένη με το πρωτοποριακό ολοκληρωμένο σύστημα λειτουργίας DoorSafe Eneo C/CC με ηλεκτρικό κλείδωμα-ξεκλείδωμα της κλειδαριάς και ταυτόχρονα ηλεκτρικό άνοιγμα του φύλλου.

Η λειτουργία του συστήματος μπορεί να γίνει με όλους τους σύγχρονους και εξελιγμένους τρόπους όπως Τηλεχειρισμό , Δακτυλικό αποτύπωμα, Πληκτρολόγιο κωδικού κλπ. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο σύστημα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από την Roto τον Ιανουάριο του 2013 στην έκθεση BAU 2013 στο Μόναχο και η δεύτερη φορά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ήταν στην Infacoma 2013.

Επίσης στο περίπτερο της Roto-Eurotechnica οι επισκέπτες ενημερώθηκαν για τις τελευταίες και πλέον σύγχρονες προτάσεις για ανοιγόμενα – ανακλινόμενα κουφώματα.
Το ενδιαφέρον συγκέντρωσε το ανοιγώμενο-ανακλινόμενο κούφωμα με κατωκάσι αλουμινίου με θερμοδιακοπή πολύ χαμηλού προφίλ το οποίο εξασφαλίζει την άνετη προσπέλαση ακόμη και σε άτομα με ειδικές ανάγκες , όπως επίσης και αυτό με την προτεραιότητα ανάκλησης κατάλληλο για χώρους όπως τα παιδικά δωμάτια.

Αίσθηση προκάλεσε ο εξελιγμένος μηχανισμός ανασυρόμενου παραθύρου αλουμινίου τύπου γκιλοτίνας που δίνει την δυνατότητα στο φύλλο να ανασύρεται προς τα επάνω πολύ εύκολα και κυρίως χωρίς την καταβολή δύναμης, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την πλήρη στεγανοποίηση του κουφώματος.

Η εντυπωσιακή ηλεκτρική δίφυλλη συρόμενη πόρτα με τον μηχανισμό της εταιρίας GEZE δέσποζε στον χώρο και σε συνδυασμό την πυράντοχη πόρτα υψηλής αισθητικής της εταιρίας NINZ ήταν τα προϊόντα που τράβηξαν τα βλέμματα των επισκεπτών του περιπτέρου .

Μεγάλη έκπληξη ένοιωθαν οι επισκέπτες όταν επιχειρούσαν να λειτουργήσουν την Συρόμενη-Ανασυρόμενη πόρτα με τον μηχανισμό της HAUTAU από την πολύ εύκολη και άνετη λειτουργία αφού ήταν εξοπλισμένη με το νέο σύστημα Soft Lift που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα.