Η βασική ανάγκη της τότε εποχής για καλύτερη θερμομόνωση και ηχομόνωση των κατασκευών, που όμως παραμένει πάντα επίκαιρη ,ήταν η βασική αιτία που η  Ευρωτεχνική ασχολήθηκε από την αρχή με την αναβάθμιση της Ελληνικής παραγωγής κουφωμάτων. Για τον λόγο συνεργάστηκε με την κορυφαία Γερμανική εταιρία παραγωγής μηχανισμών κουφωμάτων Roto Frank AG καθιστώντας στην Ελληνική αγορά, τους μηχανισμούς  Roto Centro αρχικά και Roto NT μέχρι και σήμερα σημεία αναφοράς  στους μηχανισμούς κουφωμάτων.

Στην συνέχεια η Ευρωτεχνική ενσωμάτωσε στο πρόγραμμα της, προϊόντα κορυφαίων  Ευρωπαϊκών εταιριών, πάντα με κριτήριο την καινοτομία και τα υψηλά ποιοτικά  χαρακτηριστικά τους με στόχο την αρτιότερη ικανοποίηση κάθε σύγχρονης λειτουργικής και αισθητικής απαίτησης.

.

Σήμερα η Ευρωτεχνική διαθέτει ένα πλήρες πρόγραμμα προϊόντων Σύγχρονου Εξοπλισμού Κτιρίων υψηλών προδιαγραφών.

Το τμήμα τεχνικής υποστήριξης της Ευρωτεχνικής στελεχωμένο με έμψυχο δυναμικό ικανό, έμπειρο και υψηλού επιπέδου τεχνικής κατάρτισης εξασφαλίζει στους πελάτες της εταιρίας πλήρη τεχνική υποστήριξη στην επίλυση κάθε τεχνικού προβλήματος αλλά και την ενημέρωση τους για κάθε νέο προϊόν που κυκλοφορεί στην Ευρωπαϊκή αγορά.